2024年河南中考英语阅读理解A篇
Jason • 1 个月前 • 45 次点击 • 2024年
|
Dancers Wanted for Our School’s 50th Anniversary To celebrate our school’s 50th anniversary (周年纪念日), we are going to choose a number of dancers. Come and show yourself at 9:30 am this Friday in the concert hall. |
|
|
Join Us! We are Heart Beat. We have a pianist, a guitarist and a drummer (鼓手). We need YOU to sing with us. Join us at 4:00 pm this Tuesday in the school music hall. Let’s play wonderful music together! |
Shining Club We have all kinds of clay figurine (泥塑) works for you. You can learn about Chinese traditional art from them. Create your own figurine and take it home. TIME: 9:00 am next Wednesday PLACE: Room A201 |
|
Famous Environmentalist to Give a Talk Air pollution is causing more and more problems. What can we do? A well-known environmentalist will come to our school and give a talk. Come to know more and take action! TIME: 3:30 pm—5:30 pm next Thursday PLACE: Hall 2 |
|
根据材料内容选择最佳答案。
1. Who is wanted for Heart Beat?
A. A singer. B. A guitarist. C. A drummer. D. A pianist.
2. What is special about Shining Club?
A. It offers chances to music fans. B. It requires one to be creative.
C. It provides prizes for great works. D. It allows one to come at any time.
3. When will the talk start?
A. At 4:00 pm this Tuesday. B. At 9:30 am this Friday.
C. At 9:00 am next Wednesday. D. At 3:30 pm next Thursday.
4. If Tina wants to show her dancing ability, where should she go?
A. To Hall 2. B. To the music hall.
C To Room A201. D. To the concert hall.
5. Where can we probably read the text?
A. On a school notice board. B. In a city guidebook.
C. On a community website. D. In a local newspaper.
【答案】
1. A 2. B 3. D 4. D 5. A
【解析】
【导语】本文主要介绍了为了庆祝学校成立50周年而举办的活动,以及著名环保人士演讲等信息。
【1题详解】
细节理解题。根据“We need YOU to sing with us.”可知,需要歌手,故选A。
【2题详解】
细节理解题。根据“Create your own figurine and take it home.”可知,这个俱乐部需要一个人有创造力。故选B。
【3题详解】
细节理解题。根据“TIME: 3:30 pm—5:30 pm next Thursday”可知,下周四下午3:30开始,故选D。
【4题详解】
细节理解题。根据“To celebrate our school’s 50th anniversary (周年纪念日), we are going to choose a number of dancers. Come and show yourself at 9:30 am this Friday in the concert hall.”可知,可以去音乐厅,故选D。
【5题详解】
推理判断题。根据“Dancers Wanted for Our School’s 50th Anniversary”可知,文章介绍了为了庆祝学校成立50周年而举办的活动,以及著名环保人士演讲等信息,所以可以在学校的布告栏上看到,故选A。