«

2023年北京中考英语阅读理解B篇

Jason • 1 个月前 • 56 次点击 • 2023年


Betty was excited to show her brother David the basket filled with seashells. But David was busy helping Dad get everything back into the car. “What are you going to do with those useless things?” he said. “You can’t take them home.”

“But I want these seashells,” Betty said unhappily. “Each one is a different shape and size. They are all special.”

Suddenly, David saw the water rising along the beach. He shouted to Betty, “The waves (海浪)are about to take your toys!” As Betty ran to get her things, she called to David, “Please put my seashells into the car!”

David was putting one of the beach chairs into the car when his foot accidentally knocked over the basket. As David lifted a heavy box, he slipped(滑倒)and dropped the box right on top of the seashells, breaking most of them into pieces. 

Betty came back with her toys. When she saw her seashells broken, she began to cry. David started to pick up the seashells and place them carefully back into the basket.

Dad tried to explain to Betty that it was an accident. But Betty was still upset. David also felt sad. He thought about what he could do to make it up to his sister. When he got home, he had a perfect idea.

The next morning David waited for Betty with the basket of seashells and some strong glue. He also had a framed(装框的)photo of the two of them. Together they looked through the basket and found several seashells that were not broken and could still be used. Then they glued the seashells to the frame.

“I’m really sorry, Betty.” David said. “Yesterday I was very careless with something special to you.”

Betty looked at her brother and smiled. “You’re the best big brother ever!”

24. What did Betty think of the seashells?

A. Clean.                           B. Useless.                          C. Expensive.                     D. Special.

25. Betty began to cry when ________.

A. she slipped and hurt herself                                       B. she knocked over the basket

C. she saw the broken seashells                                      D. she told her dad about the accident

26. David glued the seashells to the frame to ________.

A. make it up to his sister                                              B. develop his painting skill

C. prepare a gift for his dad                                           D. make the picture beautiful

【答案】24. D    25. C    26. A

【解析】

【导语】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了Betty一家去海边玩,回家的时候 Betty捡了一筐贝壳但是被她的哥哥David不小心弄碎了,Betty很沮丧,第二天 David为了表示自己的歉意,主动提出把几个完好无损的贝壳粘在装有他们两个相片的相框边。Betty原谅了David,认为 David 永远是最棒的哥哥。

24题详解】

细节理解题。根据Each one is a different shape and size. They are all special.可知,Betty觉得那些贝壳很特别。故选D

25题详解】

细节理解题。根据When she saw her seashells broken, she began to cry.可知,当她看到贝壳碎了,她开始哭泣起来。故选C

26题详解】

细节理解题。根据He thought about what he could do to make it up to his sister. When he got home, he had a perfect idea.可知David把贝壳粘在相框上是为了补偿她的妹妹。故选A

还没收到回复
请先 登录 再回复