«

2021年天津市中考英语阅读理解A篇

Jason • 28 天前 • 32 次点击 • 阅读理解


I'm Kevin, a student of Grade 9. Most of my friends walk to school, but I like to ride my bike each day. I wake up at 7:00. After I wash my face and eat breakfast, I throw the schoolbag on my back. Do I have my books and homework? Yes, I do.

I take my bike, hop(跳)onto it and ride to school at 7:30. “See you later, Mum,” I say.

I pass my friends when I ride by. “Hi, Kevin!” they call when I pass. Mary does not want to ride with me. She does not like to wear a schoolbag. She likes to carry her books in her arms when she walks. She likes to kick the autumn leaves. But she likes to look at the flowers the best.

Not me! I like to ride my bike to feel the fresh air in my face. When I get to school, I lock my bike in the bicycle park. I walk across the field to say hi to Mr Brown and wait for my friends in our classroom.

46.What grade is Kevin in?

A.Grade 6.     B.Grade 7.     C.Grade 8.      D.Grade 9.

47.What time does Kevin ride to school?

A.At 6:30.      B.At 7:00.      C.At 7:30.      D.At 8:00.

48.On her way to school, Mary likes to     the best.

A.ride with Kevin  B.look at the flowers

C.wear a schoolbag      D.kick the autumn leaves

49.Why does Kevin like to ride a bike?

A.To take his mum with him.

B.To meet his grandpa.

C.To feel the fresh air in his face.

D.To show he is brave.

50.Where does Kevin wait for his friends?

A.At home.     B.In the field.

C.At the school gate.    D.In the classroom.

 

答案与解析

[语篇解读] 本文是记叙文,讲述了Kevin上学的过程。

46.D 细节理解题。根据第一段的a student of Grade 9得知是九年级,故选D。

47.C 细节理解题。根据文章第二段第一句话...ride to school at 7:30.可知选C。

48.B 细节理解题。根据第三段最后一句话But she likes to look at the flowers the best.可知选B。

49.C 细节理解题。根据第四段第二句话...to feel the fresh air in my face.可知选C。

50.D 细节理解题。根据第四段最后一句话...and wait for my friends in our classroom.可知选D。

还没收到回复
请先 登录 再回复