«

2021年河南中考英语阅读理解A篇

Jason • 1 个月前 • 16 次点击 • 阅读理解


Create Your Own Story Competition If you love to write, draw and create stories, here's your chance! Come and join in the Create Your Own Story Competition(13—19 September 2021).
1st place 1 dictionary and 20 books 2nd place 1 dictionary and 10 books 3rd to 6th places 1 dictionary and 5 books
  All you have to do is to create your own stories. ·The competition is only open to the students in Grand Middle School. ·Please write a story in at least 300 words. ·Pictures are not necessary but stories with creative pictures will get extra (额外的) points.
Get an entry form (参赛表格) from www.GrandMiddleSchool.org/createyourownstory. The closing date: September 20,2021.
The best stories will be posted on www.GrandMiddleSchool.org/beststories. Everyone will have the chance to vote (投票) for their favorite stories from 23 to 25 September 2021.
Names of winners will also be posted on www.GrandMiddleSchool.org/beststories on September 30,2021.
Please call 1800 62214422 or visit www.GrandMiddleSchool.org/storycompetition for more information.

根据材料内容选择最佳答案。

21.If you win the 5th place, what prizes will you get?

A.1 dictionary and 5 books. B.1 dictionary and 10 books.

C.1 dictionary and 15 books.      D.1 dictionary and 20 books.

22.Jimmy is refused to take part in the competition probably because    .

A.he creates the story all by himself

B.his story has more than 300 words

C.his story doesn't have any pictures

D.he isn't from Grand Middle School

23.When can you vote for your favorite stories?

A.On September 13.     B.On September 20.

C.On September 24.     D.On September 30.

24.What can you find on www.GrandMiddleSchool.org/storycompetition?

A.Best stories.       B.More information.

C.An entry form.   D.Names of winners.

25.Who is the text written for?

A.Students.    B.Teachers.    C.Parents.      D.Artists.

 

[语篇解读] 本文是一篇应用文,介绍了原创故事竞赛的相关事宜。

21.A 细节理解题。从表格中“3rd to 6th places”的信息可知,获得第3~6名的同学的奖品是1本词典和5本书。

22.D 细节理解题。从表格中的The competition is only open to the students in Grand Middle School.可知D项可能是Jimmy被拒绝参赛的原因。

23.C 细节理解题。从表格中倒数第三行的信息可知投票时间在2021年9月23~25日,所以只有C项符合要求。

24.B 细节理解题。从表格中最后一行的信息可知,在www.GrandMiddleSchool.org/storycompetition网站上可以获得更多的信息。

25.A 推理判断题。从表格内容可知此次活动是面向学生的,故选A。

还没收到回复
请先 登录 再回复