2023年河南中考英语阅读理解A篇
语篇
|
Kew Gardens Enjoy yourselves in a wonderland of science with over 50,000 living plants and different kinds of educational events or interesting activities. Here is some useful information about planning a school visit to Kew Gardens. Educational session (时段) prices You can plan a self-led visit or book one of our educational sessions. Students will take part in the educational sessions in groups of 15. Prices are different according to different situations. ● 45-minute session: £35/group ● 90-minute session: £70/group ● Half day (one session): £80/group ●Full day (two sessions): £160/group
Health and safety Required teacher-student ratios (比例): ● Key Stage 1: 1:5 ● Key Stage 2: 1:8 ● Key Stage 3: 1:10 ● Key Stage 4: 1:12 If you need help, please contact (联系) the Kew staff members (工作人员). You can also call 0202 332 3333 for direct and quick support. Please do not call 999. Timings The Kew Gardens opens at 10 am. Your visit may take three to five hours. The closing time changes throughout the year. But the earliest is 3:30 pm. We have a fixed schedule for educational sessions, which is from 10:30 am to 2:20 pm. |
试题
1. How much should a group of 15 students pay for a 90-minute session?
A. £35. B. £70. C. £80. D. £160.
2
How many teachers are needed if 40 children (Key Stage 2) visit Kew Gardens?
A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.
3. What should you do if you need help according to the text?
A. Call 999 right away. B. Call your parents at once.
C. Turn to your teachers. D. Ask staff members for help.
4. Which of the following is a proper time to take part in the educational sessions?
A. 9:30 am. B. 11:30 am. C. 3:30 pm. D. 4:30 pm.
5. What is the main purpose of the text?
A. To list the reasons for visiting Kew Gardens.
B. To introduce different plants in Kew Gardens.
C. To compare different activities in Kew Gardens.
D. To give information about visiting Kew Gardens.
答案
1. B 2. C 3. D 4. B 5. D
解析
【导语】本文主要介绍了去邱园参观的相关信息。
【1题详解】
细节理解题。根据“90-minute session: £70/group”可知90分钟课程一组需要70磅。故选B。
【2题详解】
细节理解题。根据“Key Stage 2: 1:8”可知老师和学生的比例是1:8,所以40个孩子需要5名老师。故选C。
【3题详解】
细节理解题。根据“If you need help, please contact (联系) the Kew staff members”可知如果你需要帮助,可以联系工作人员。故选D。
【4题详解】
细节理解题。根据“We have a fixed schedule for educational sessions, which is from 10:30 am to 2:20 pm.”可知教育课程时间是从上午10点半到下午2点半。故选B。
【5题详解】
主旨大意题。本文主要介绍了去邱园参观的相关信息。故选D。
